Омъжи се за мен въпреки това Виж трейлър

https://player.vimeo.com/video/487543339

Омъжи се за мен въпреки това

Израел, 2020, 63’ | Режисьор: Мордекай Варди

„Омъжи се за мен въпреки това" е изключително откровен филм, в който млади момчета и момичета от ортодоксалната еврейска общност разказват за браковете, които са сключили против сексуалната си ориентация, за да не разочароват семействата си и за да останат част от религиозната общност. Филмът избира многопластов подход, който не се ограничава само до правата на ЛГБТИ+ общността, разглеждани тук в контекста на цялото общество.

За режисьора:

Мордекай Варди е равин, режисьор, сценарист и преподавател по филмово изкуство в Йерусалим. Той казва за себе си, че до 40-годишна възраст е бил „нормален“ равин, но след това е толкова привлечен от киното, че завършва режисура в Тел Авив. За темата на своя филм Варди казва, че е една от експлозивните в религиозния свят. „Има голямо разминаване между реалността и това, което пише в Библията”, казва той, „никой не говори за проблема, който се третира във филма”. Въпреки това според него юдаизмът се променя така, както психологията и медицината. А Варди е един от онези, които променят консервативните възгледи вътре в системата.

Специално събитие: 17 декември (четвъртък), 19:00 Онлайн среща с Лилия Драгоева, фондация Билитис; Симеон Василев, фондация ГЛАС 

Гледай онлайн от 10 декември, 2020

Присъедини се към събитието за този филм

Информация за билети