RBG Виж трейлър

https://player.vimeo.com/video/487803978

RBG

САЩ, 2018, 99’ | Режисьори: Бетси Уест и Джули Коен

Номиниран за Оскар филм за житейския път на Рут Бейдър Гинсбърг, известна като RBG, съдия във Върховния съд на САЩ и попкултурна икона, вдъхновила цяло едно поколение будни млади хора с борбата си за правата на жените и елиминирането на расовата дискриминация. Рут Гинсбърг почина през септември тази година и със закриващата прожекция на 18 декември ще представим нейния изключителен живот и постижения.

За режисьорите:

След като напуска работата си в новините, Уест разработва документален сериал за жените, които формират съвременна Америка. Една от личностите, които интервюира, е съдията от Върховния съд Рут Гинсбърг. Виждайки как Гинсбърг се е превърнала в герой на новото поколение политически активни млади жени, Коен и Уест решават да направят документален филм, който ще разкаже за житейския път на една млада жена от Бруклин, която завършва Харвард, кандидатурата й за работа е отхвърлена от 12 правни кантори, а в крайна сметка се превръща в един от най-влиятелните гласове за справедливост в цял свят.

Специално събитие: 18 декември (петък), 18:00 ексклузивна единствена онлайн прожекция на филма, последвана от дискусия със специални гости Среща с режисьорите на филма, последвана от дискусия със специални гости: Здравка Калайджиева, правозащитник и съдия в Европейския съд по правата на човека в Страсбург (2008-2015) и Велислава Попова, главен редактор на "Дневник"

Гледай онлайн от 18 декември, 2020

Присъедини се към събитието за този филм

Информация за билети