Море от сенки Виж трейлър

https://player.vimeo.com/video/486803734

Море от сенки

САЩ, Австрия 2019, 105’ | Режисьор: Рихард Ладкани

Филмът е в програмата с подкрепата на Австрийското посолство в България

„Море от сенки" е еко трилър, който проследява пътя от черния пазар за фармацевтични стоки в Китай до почти изчезнал рядък вид кит в морето на Кортес. Разследването на екипа стига до престъпните мексикански картели и корупцията по различните институции. Изключително емоционален филм, който въвлича в два съвсем различни свята: единият, потопен в мрачните среди на престъпната търговия на п-в Долна Калифорния, а другият – в морските дълбини, посветен на една изпълнена с емоции мисия за спасяване на животи. Филмът е продуциран от National Geographic и е по идея на Леонардо ди Каприо.

Филмът е носител на наградата на Сънданс - World Cinema Documentary 

За режисьора:

В началото на 2015 г. Рихард и съпругата му Анита Ладкани основават Malaika Pictures. Името означава „ангел“ на суахили, а също така е и второто име на първородната им дъщеря. Malaika Pictures продуцира филми, които разглеждат най-актуалните екологични и политически проблеми на нашето време. Предишният филм на Ладкани за Нетфликс, продуциран от Леонардо ди Каприо, съдейства за постигането на истинска промяна - Китай официално криминализира търговията със слонова кост. Това вдъхновява екипа на Ладкани, а току-що завърналия се от Мексико Леонардо дава идеята за следващия филм – „Море от сенки”.

Специално събитие: 13 декември (неделя), 16:00 Среща с продуцента и режисьора на филма, модератор Милена Филчева, Маркетинг директор Балкани, Дъ Уолт Дисни Къмпани България

Гледай онлайн от 10 декември, 2020

Присъедини се към събитието за този филм

Информация за билети