Процесът „Олег Сенцов“ Виж трейлър

https://player.vimeo.com/video/485419463

Процесът „Олег Сенцов“

Чехия, 2017, 75’ | Режисьор: Асколд Куров

„Процесът Олег Сенцов" разказва историята на кинорежисьора Олег Сенцов, който е в руски затвор по обвинение в тероризъм, и неговата борба да докаже невинността си, като не спира да отстоява позицията си дори и в най-ужасяващите моменти. По време на снимките на филма започва и международна кампания, с която цялата филмова общност изразява своята подкрепа и призовава за незабавното освобождаване на режисьора.

Асколд Куров, режисьор 

Асколд Куров познава Олег Сенцов лично отпреди той да бъде арестуван. Сенцов е известен режисьор, чиито филми обикалят международните кинофестивали. След анексирането на Крим от Русия Сенцов помага на украински военни и инициира различни мирни дейности срещу руската окупация. През май 2014 г. е арестуван по обвинение за тероризъм. Куров отива на първите изслушвания в Москва, за да го подкрепи. Тогава разбира, че единственото, което може да направи за него, е да заснеме документален филм за случващото се.

Специално събитие: 11 декември (петък) разговор с режисьора на филма Асколд Куров, режисьора Явор Гърдев и беларуския режисьор Андрей Курейчик

Гледай онлайн от 11 декември, 2020

Присъедини се към събитието за този филм

Информация за билети